Evcil HayvanlarKedi Bakımı

Yetişkin Kediler Ne Yer?, Yetişkin Kedi Beslenmesi

Yetişkin kedilerin protein ihtiyacı, köpek ve insanlara kıyasla daha fazla olmasına karşın, bir yavru kediye göre daha azdır. Eğer yetişkin kedinizi yavru kediler için üretilmiş bir mamayla beslerseniz, böbrek ve karaciğer sorunları ortaya çıkabilir. O yüzden, kediniz 810 aylık olduğunda, gene veteriner hekiminizin onayıyla yavru kedi mamasından yetişkin kedi mamasına geçiş yapmanız gereklidir. Kedinizi günde iki kere, belli saatlerde besleyin; böylece o saatlerde yemeğe şartlanacak, bu da, sağlıklı beslenmenin yanı sıra kedinizin eğitimi açısından da faydalı olacaktır.

Kedinin kilosu ve harcadığı günlük enerji miktarına göre mamanın miktarını ayarlayın. Tembel ve sakin bir kedi, hiperaktif bir kediye kıyasla daha az miktarda mamaya gereksinim duyacaktır. Veteriner hekiminize kedinizin ideal ağırlığının kaç kg olması gerektiğini sorun ve buna yakın değerlerde tutmaya çalışın. Ayda bir, önce kucağınızda kedinizle, ardından kedisiz tartılın; kendi kilonuzu birincisinden eksilttiğinizde kedinizin kilosu çıkar.

Evcil Hayvanlar Kedi Bakımı

AŞİRİ BESLENME
Aşın beslenme şeker hastalığı, kalp hastalığı, solunum bozukluğu ve iskelet deformasyonu gibi birçok sağlık problemleri taşıyan şişko bir kediniz olmasına sebep olur.
Kedinizi, veteriner hekiminiz tarafından belirlenmiş ideal kilosunda tutacak şekilde besleyin. Hoşluk yapacağım diye istediği kadar yemesine izin verip onu şişmanlatmayın.

Bir kedi, eğer ideal kilosundan yüzde 1520 fazlaysa, obez kabul edilir. Normalde bir kedinin hatları ince olmalı, derinin altındaki yağ tabakası ise ancak kaburgaları sayılamayacak kadar kalın olmalıdır. Sıradan bir ev kedisi, eğer büyük cinslerden birine ait değilse, 5,57 kg’dan daha ağır olmamalıdır.

Eğer kediniz obez ise, öğün aralarında verdiğiniz ödülleri azaltmalı ya da tamamen kaldırmalı, günlük gıda alimim yüzde 20 azaltmalısınız. Kedinizin daha çok oynamasını sağlayın ve onu dışarı çıkann. Onu, kalorisi azaltılmış daha hafif bir mamayla da besleyebilirsiniz. Bu sayede hem günlük mama miktarı azalmayacak hem de kediniz kilo verecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu