Teknoloji

Warpiris Veri Tabanı Yönetim Sistemleri ve Çeşitleri

Warpiris ile Veritabanı Yönetim Sistemi Detayları

Veri Tabanı Yönetimi sisteminin amacı veri tabanı sistemi üzerinden yazılım geliştirmeyi amaçlar. Yazılımcılar genel olarak bazı şartları göz önünde bulundurur. Bu göz önünde bulundurma şartları arasında veri tabanı yönetim sistemlerinde seçim yapılması gerekiyor.

Veri tabanlarının oluşturulması ve yönetimsel işlemleri her zaman veri tabanı yönetim sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Bu sistem ile birlikte veriyi oluşturmak amaçlanır. Daha sonrasında ise geri almak, güncellemek ve yönetmek şeklinde gerçekleştirilir.

Sistem, son kullanıcılar için veri oluşturma, okuma gibi durumları mümkün kılmaktadır. Ayrıca güncelleme ve silmek gibi eylemleri de mümkün kılmaktadır. Esasen sistem veri tabanı arasında bir arayüz gibi hizmet vermeyi sağlar.

Veri tabanı; veri, veri tabanı alt yapısı ve mantıksal şemayı yönetir. Bu üç temel unsur güvenlik ve veri bütünlüğü sağlamaktadır.

Teknoloji

Veritabanı Yönetim Sistemi Nedir?

Uygulama yönetimi aslında hem fiziksel hem de mantıksal olarak bağımsız bir veri sağlar. Çok kullanıcı tarafından ulaşılabilir olmasından dolayı merkezi bir görünüm sağlamaktadır. Bunun sayesinde işlemlerinizde kolay bir yarar sağlanır.

Veritabanı şeması ile birlikte son kullanıcının verilerinin nasıl göründüğüne dair bilgi sağlanmaktadır. Birçok veri tabanı şemasında görüntülemeyi dair bir sınırlanma söz konusu olmaktadır.

Veritabanı Şeması

Bir veri tabanında kullanılacak olan bilgilerin yapısını ve ilişkilerini tanımlamaktadır. Bu şemelar ile birlikte veri tabanı yazılı ile birlikte soyut bir diyagram oluşturulmaktadır ve bunun adı da veri tabanı şeması olarak adlandırılır. Bir veri tabanı şemasında ana unsurlar vardır. Bu ana unsurlar arasında ise varlıklar ile birlikte tablolardır. Bir varlık, veri tabanı içerisinde yer alan bir nesnenin veri modeli olarak adlandırmasıdır. Bir tablo ise saklanmış olan değerler dizisinin varlıklarıdır. Bir plan gibi düşünülmesi gereken bu durumda veri tabanı mimarisinin nasıl inşa edilmesini görmek gerekiyor. Bu da iyi bir tasarlanan şemanın ortaya çıkmasına yarar sağlıyor. Tek bir veritabanı şeması içerisinde birçok görünüm vardır. Son kullanıcılar bu noktada hangi verilerin göründüğünü ve nasıl gördüklerine dair bilgiyi sınırlandırabilir. Bu noktada ise bilişim danışmanlığı noktasında Warpiris sizlere yardımcı olmaktadır. Veri tabanı şemalarının, verinin nasıl depolandığına dair bir ilişkiyi açıkça bir şekilde göstermesi gerekmektedir. Bir varlık veri toplama işlemlerindeki temsilci olarak adlandırılabilir. Herhangi bir veri yapısı içerisinde birçok alana sahiptir. Bu durumlarla birlikte benzersiz bir tanımlayıcı alan ortaya çıkar. Buna ise birincil anahtar denmektedir. Örnek olarak ise mağaza satın alımları sırasında izlenen bir veri tabanı içerisinde müşterinin numarası verilebilir. Her müşteri varlığının bir adet birincil anahtarı olmalıdır.

Siber güvenlik hizmetleri sayesinde de birincil anahtar güvenliği sağlanmaktadır. İşletmeler bazı durumlarda farklı olarak anahtarlara sahip olabilirler. Yabancı anahtar olarak belirtilen bu durum da ise başka bir tablo içerisinde başka bir işletmeninin anahtarı olarak bilinmektedir, siber danışmanlık almanız son derece önemlidir.

Felaket afet saldırı gibi durumlarda ise yapmanız gereken bu linke tıklayarakbize ulaşmanız garantili hizmetten faydalanmak bir tık kadar size yakın.

Daha fazla servis için warpiris.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu